במרכז תל אביב-יפו, על שדרות בן גוריון, עמד קיוסק ריק ללא שימוש - ועלתה שאלה כיצד להשמיש אותו. בהבנה משותפת של אורבן95 עם מינהל קהילה, היה לנו ברור שהמענה יופנה לבני ובנות הגיל הרך ומלוויהם: רצינו להביא בשורה שהעיר צריכה לתת לתושבים הקטנים שלה הזדמנויות למשחק חופשי. מרחב למשחק לא מנוהל המחזק את התפתחות, קשרי הורים-ילדים וילדים-ילדים. הבחירה במיקום הזה, בלב שדרות בן גוריון נולדה מההשראה שקיבלנו ממגרשי גרוטאות בלונדון - מרחב מונגש לפעוטות ולילדים שמטרתו עידוד משחק חופשי ופיתוח דמיון. כחלק מהמאמץ לקדם עיר המייצרת הזדמנויות למשחק ספונטני במקומות שלא היו לפני כן, המיקום האסטרטגי מייצר מרחב שהייה נוסף בין גני הילדים לבית, ומעודד הליכתיו·ת.
ביולי 2018 פתחנו את "מחסן הגרוטאות של פולה" (על שם פולה בן גוריון) – יוזמה עונתית שהוציאה למרחב הציבורי גרוטאות לטובת משחק משותף של פעוטות והבוגרים המלווים אותם. על מנת להתאים את המבנה והמרחב לפעילות, מיתגנו את המקום, הזמנו את התושבים להביא גרוטאות - כלים שונים שאינם בשימוש, ובכך גם לתמוך במגמות של קיימות ושימוש חוזר. בין החפצים שהגיעו אלינו היו מדפסת, טוסטר, קלסר, מחבט טניס, גלגל, מכסה לסיר ועוד. התאמנו את המרחב כך שיהיה נעים ובטוח לשהייה ממושכת: פרסנו פתרונות הצללה, דשא סינתטי, פופים לישיבה והצבנו מחסומים וגדר חיה להפרדת שביל האופניים ממרחב המשחק. בנוסף, הצבנו שילוט ומסרים וויזואלים אחרים המסבירים למלווים הבוגרים על חשיבות המשחק החופשי והדמיון.
גילינו שהמחסן של פולה ענה בצורה מדהימה על צרכי התושבים ושירת את הקהילה: מקום מפגש להעביר את אחר הצהריים בחזרה הביתה מגני הילדים הרבים שבאזור, פעילות חווייתית, איכותית, גמישה ושאינה פורמלית, התורמת להתפתחות הפעוטות ונעימה לשהייה עבור הבוגרים הבאים עימם.
ההתכנסות הקהילתית סביב המרחב הציבורי שהוסב בשעות אחר הצהריים, שלוש פעמים בשבוע, למרחב משחקי לפעוטות, היוותה גם מרחב של הזדמנויות לתכנים ושירותים נוספים: אירועי שיא לבני ובנות הגיל הרך ולמלווים שלהם - אירועי מוזיקה ויצירה - כולם סביב גרוטאות ומיחזור. בנוסף, ניצלנו את המרחב לפיילוט ארגזי החול הניידים, שהוצבו בסביבת המחסן של פולה, כך שההזדמנות לשחק בארגז החול הייתה בתוך הקשר של מרחב המעודד משחק חופשי וחווייתי. אותם הארגזים הוצבו לאחר מכן בכיכר רבין במסגרת אירוע משחקים בכיכר, ובהמשך פוזרו ברחבי העיר.
יחידות עירוניות שותפות: מינהל קהילה, תרבות וספורט; אגף שפ"ע
קיוסק עירוני ריק
שלושה ימים בשבוע בשעות אחה"צ, בנוסף לאירועי שיא שונים שפעלו במקום. *יוזמה זמנית שנמשכה 5 חודשים
גילאי שנתיים-שלוש והוריהם
*תשתית והתאמות נדרשות במרחב *שימוש במבנה *פרסום
תפעול מתמשך של המחסן ותכולתו - תיקונים ובלאי