כישורי שפה מהווים מיומנות תקשורת בסיסית ומהותית, הן להבעה עצמית והן להתאקלמות חברתית. לכן, התפתחות שפה תקינה אצל ילדים חשובה כל כך וניתנת לעידוד וטיפוח. מקובל ליחס את 1,000 הימים הראשונים בחייו של אדם כקריטיים להתפתחות, כך שהגיל הרך מהווה חלון הזדמנויות ייחודי לרכישת שפה - וניתן להשפיע עליו. התפתחות שפתית בגיל הרך הינה הדרגתית, ולכל גיל יש את מאפייני השפה שלו, ואת הפעולות השונות שעשויות לעודד התפתחות עשירה ותקינה, מהפקת צליל, דרך הגיית מילים ועד לחיבור משפטים שלמים.
הסביבה משפיעה! מחקרים מצביעים על כך שסביבת הפעוטות, ובפרט מצבם הסוציו-אקונומי של ההורים משפיעים רבות על כישורים שפתיים ואוצר המילים הנרכש. ילדים להורים מרקע סוציו-אקונומי גבוה צפויים לרכוש עד גיל 3, פי 4 יותר מילים מאשר אלו המגיעים מרקע סוציו-אקונומי נמוך. פערים אלו ילוו את הילד/ה בהמשך התבגרותם.
למה דווקא קריאה? הקריאה חשובה בתהליך הבניית אוצר המילים בקרב פעוטות וילדים בכלל, שכן ספרים כוללים לעתים קרובות מגוון מילים רחב יותר מאשר אלו המדוברות בחיי היומיום המשפחתיים. בנוסף, קריאה משותפת ודיאלוגית של הורה וילד מעודדת אינטראקציה חיובית, מהווה קרקע פוריה למשחק ודמיון, גורם מתווך למידה על רגשות ומצבים חברתיים שונים ויכולה להוות עוגן מרגיע ומווסת.
לכן, פיתחנו סדנאות קריאה המיועדות להורים או בוגרים מלווים יחד עם ילדים בגיל הרך, במטרה להעניק ידע וכלים פרקטיים על קריאת ספרים. במסגרת הסדנאות הודגם כיצד ניתן להעצים את חווית הקריאה המשותפת עם הילדים באופן שהופך אותה מיטבית להתפתחות עוד בגיל הינקות: איך לבחור ספר, שילוב הפעוטות בקריאה, החייאת הטקסט ועוד. בחרנו לקיים את הסדנאות בספריות עירוניות ברחבי העיר, על מנת לאפשר נגישות גיאוגרפית, חשיפה מתווכת לספריות העירוניות ובניית קהילה צעירה סביב עולם הקריאה.
יחידות עירוניות שותפות: מינהל קהילה תרבות וספורט, מחלקת הספריות; יחידת דוברות העירייה- דיגיטף
ספריות ברחבי העיר
סדנה חד פעמית בת שעה
תינוקות בגילי שלושה חודשים עד שנתיים והוריהם. *בכל סדנא 12-20 פעוטות והמלווים שלהם
*מנחה *פרסום