במסגרת הפרויקטים העירוניים הייעודיים לקהילת מבקשי המקלט בתל אביב-יפו, זיהינו קבוצות בקהילה שיכולות להרוויח משירותים טיפוליים נוספים בתחום הגיל הרך: הורים ומשפחות לילדים עם צרכים מיוחדים, אימהות צעירות וילדיהן, הורים וילדים על הספקטרום האוטיסטי, ילדים להורים שנעדרים שעות מרובות מהבית וחווים חסך בקשר הורה-ילד ועוד. הבנו שלמרות שהסוגיות המעסיקות את המשפחות הללו עשויות להיות זהות לקהילות אחרות בעיר, המאפיינים הייחודיים של קהילת מבקשי המקלט, ובראשם הבדלי התרבויות והשפה, מונעים מהם לקבל מגוון שירותים עירוניים ומענים מתאימים לצרכיהם.
בעבודה משותפת של אורבן95 עם מסיל"ה (פרויקט עירוני המסייע לקהילת מבקשי המקלט ומהגרי עבודה), פותחו מספר תכניות לשיפור ההזדמנויות השוות לפעוטות ולמטפליהם ממשפחות קהילת מבקשי המקלט ומהגרי העבודה:
הקמת משחקייה טיפולית המשמשת גם להרצאות, קבוצות למידה, מפגשי הורים הנדרשים לפיקוח על המפגש עם ילדיהם, טיפולים דיאדיים, טיפולי פיזיותרפיה וקלינאות תקשורת. במסגרת המשחקייה, מתקיימות פגישות של קבוצות טיפוליות של ילדים, הורים ודיאדות, ביניהן: קבוצת ילדים עם עיכוב התפתחותי שהתמקדה במיומנויות משחק, קבוצה בה השתתפו אימהות ובנותיהן, אחיות לילדים עם אוטיזם, שעסקה בקשר עם הילד הלא-מאובחן במשפחה והתמקדה בהתפתחות משחק אצל ילדים, קבוצת אימהות צעירות בהורות ראשונה, קבוצות הדרכה להורים ועוד. הקבוצות מודרכות על ידי צוות מקצועי של מרפאות בעיסוק (מטפלות וסטודנטיות), עובדות סוציאליות, פסיכולוגיות ומדריכות הורים.
שיפוץ מרחב הגינה והחצר של המשחקייה במטרה להנעים את השהייה במרחב, ולעודד את המשפחות להאריך את משך שהותן במתחם. בכך גם לעודד ולהעשיר את האינטראקציה המשחקית של ההורים עם ילדיהם ובין הילדים עצמם. השיפוץ כלל התקנת תאורה, פינת ישיבה ואבזור במשחקי חוץ תואמי גיל.
פיתוח סדרת סרטוני הדרכה להורים המכילים טיפים כיצד לפתח כישורים קוגניטיביים ומיומנויות תקשורת בגיל הרך. הרעיון לפיתוח הסרטונים נבע מניסיון קודם של צוות מסיל"ה - הורי הקהילה אינם משתתפים בסדנאות סלתא ותכני דיגיטף. הבנו שעל מנת להגיע לאוכלוסייה בהיקף רחב עלינו להשתמש במתודולוגיה שונה. בהשראת "הטיפים של VROOM" (תכנית בינלאומית של קרן משפחת בזוס, המנגישה כלים להורים ולמטפלים לפיתוח מיומנויות התפתחותיות אצל ילדיהם), יצרנו 10 סרטוני הדרכה קצרים המתמקדים בפעולות הנתפסות כפשוטות ויומיומיות לטיפול בפעוטות. מעבר לכך שפעולות אלה עלולות להיות מורכבות כשמדובר בתינוקות ובילדים עם צרכים מיוחדים, הן מהוות הזדמנות יומיומית וקבועה לאינטראקציית הורה-ילד, ובאמצעות פעולה נכונה של ההורה יכולות להוות זמן לפיתוח מגוון מיומנויות קוגניטיביות, רגשיות ומוטוריות בצורה משחקית וחוייתית.
על מנת להנגיש את הסרטונים, צילמנו אותם בהשתתפות אם וילד מתוך קהילת מבקשי המקלט, והם תורגמו לטיגרית וערבית. יחד עם צוות השיווק הקהילתי, הסרטונים הופצו בקבוצות הפייסבוק והוואטסאפ הקהילתיות, וגרפו עשרות אלפי צפיות.
יחידות עירוניות שותפות: מינהל קהילה, תרבות וספורט; מסיל"ה