מרחב ציבורי

בישראל יותר מ-90% מהאוכלוסייה מתגוררת ביישובים עירוניים, (כ-28% מהאוכלוסייה הם ילדים מתחת לגיל 15) וכמעט 10% מהאוכלוסייה הם בגילאי לידה עד 4. למרחב העירוני ולשטחי הציבור שבו תפקיד מרכזי בתהליכי ההתפתחות השונים של פעוטות. התפתחותם של תינוקות וילדים מתעצבת באמצעות מגוון חוויות והתנסויות, כאשר אלה לרוב מתווכות על ידי בוגר משמעותי המלווה אותם, כמו הורים, סבים וסבתות, אחים גדולים, מטפלים בתשלום ועוד. תהליכי ההתפתחות ממשיכים עם היציאה מדלת הבית אל המרחב העירוני - שם מתקיימת התנסות ולמידה על העולם ומערכות היחסים עם הסובב אותנו.

לתכנון ועיצוב סביבות המגורים, הרחובות, גינות המשחקים, מוסדות הציבור ותחבורה ציבורית השפעה על ההזדמנויות להתפתחות היום ובעתיד. על מנת לאפשר חשיפה למגוון חוויות ולחזק את הקשר בין פעוטות למלוויהם, עלינו לייצר מרחב עירוני רציף המכיר בבני ובנות הגיל הרך ונותן מענה לצרכיהם. לצד השאיפה לעודד רווחה הנפשית, יש להבטיח גם את הבטיחות הפיזית במרחב הציבורי והפרטי. 

ילדות וילדים צעירים אינם "מבוגרים קטנים", הם בעלי תכונות ויכולות ייחודיות לגילם, ואלה הופכות אותם לפגיעים יותר לסכנות פיזיות (כגון זיהום אוויר, רעש ותאונות דרכים) ולתנאי לחץ רגשיים וחברתיים.

התבוננות על המרחב מגובה של 95 ס"מ, הגובה הממוצע של ילד בריא בן שלוש, מאפשרת לנו לחוות את העולם מזווית שנעלמת לעיתים מעיני המבוגרים. מפרספקטיבה זו, אנחנו באורבן95 תל אביב-יפו מזהות את האתגרים וההזדמנויות שהמרחב הציבורי מציע ופועלות בו. מתוך חיבור לאתגרים עירוניים הספציפיים לעיר, אנו רותמות גורמים תכנוניים וביצועיים עירוניים (לעיתים מדובר אף במחלקות שאינן מזהות את עצמן כרלוונטיות לעולם הגיל הרך). תהליך הרתימה כולל פרוגרמות שונות וסיורים עירוניים הממחישים את אחריותם על ילדים בעיר, במטרה להפוך אותם לשחקנים מרכזיים ומשמעותיים בהתפתחות הדור הבא. המתודולוגיה שלנו מאופיינת בהתערבות טקטית - זולה, מהירה לביצוע, שאינה דורשת שינויים תשתיתיים משמעותיים ומעודדת שינוי בזמן קצר. 

אנו מאמינים שמרחב עירוני מיטיב עם תינוקות, פעוטות והמלווים שלהם, הוא מרחב המיטיב עם כולם.

הפרויקטים